Τούρτα black forest

Γλυκά, Γλυκα ψυγειου/Τουρτες/Κορμοι, Συνταγες
Τούρτα black forest απο την Νίκη Τσαρνα!
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
  • 125γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 30γρ κακάο
Για το σιρόπι
  • 150γρ νερό
  • 150γρ ζάχαρη
  • 60γρ κονιάκ ή ρούμι
Για την γέμιση
  • 800γρ κρέμα γάλακτος(καλά παγωμένη)
  • 300γρ κεράσια σε κονσέρβα
  • 80γρ ζάχαρη άχνη
  • 50-80γρ μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
  • Τριμμένη κουβερτούρα και κερασάκια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:


  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 20-25 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170 βαθμούς,για 20-30 λεπτά
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.Αποσύρουμε απο την φωτιά ρίχνουμε το κονιάκ ή το ρούμι,ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει
  • Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί
  • Με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 πάτους
  • Βάζουμε τον πρώτο σε ένα δίσκο,το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο καλά και απλώνουμε πάνω του μαρμελάδα
  • Πάνω απο την μαρμελάδα στρώνουμε το 1/3 απο την σαντιγί και τοποθετούμε τα μισά κερασάκια
  • Βάζουμε τον δεύτερο πάτο παντεσπάνι,το σιροπιάζουμε και απο πάνω απλώνουμε σαντιγί και κεράσια
  • Τέλος τοποθετούμε το τελευταίο παντεσπάνι,το σιροπιάζουμε και αυτό και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και διακοσμούμε με κερασάκια
Πηγή συνταγής: Στέλιος Παρλιάρος
Διαβάστε περισσοτερα
Loading...

Leave a Reply