Τούρτα μωσαικό

Γλυκά, Γλυκα ψυγειου/Τουρτες/Κορμοι, Συνταγες

Υλικά:

  • 1-1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 250γρ βούτυρο πολύ μαλακό
  • 2 αυγά
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 200γρ ζάχαρη άχνη
  • 150γρ κουβερτούρα πραλίνα
  • 50γρ κακάο
  • 100γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:


  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο,την ζάχαρη,το κακάο,τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Παίρνουμε ένα τσέρκι στρογγύλο 20-22 περίμετρο ή ότι αλλο σχήμα έχουμε και τοποθετούμε στην βάση μια στρώση με πτι μπερ
  • Τα ραντίζουμε με κονιάκ
  • Από πάνω βάζουμε μια στρώση κρέμα και συνεχίζουμε με την ίδια σειρά μέχρι να μας τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα
  • Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση την ρίχνουμε στην κουβερτούρα
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λίωσει η σοκολάτα και το γλάσο είναι έτοιμο
  • Απλώνουμε το γλάσο πάνω στα μπισκότα,αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε το τσερκι αφου το ζεστάνουμε πρώτα με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά
  • Γύρω γύρω τοποθετούμε μπι μπερ και απο πάνω διακοσμούμε την τούρτα με τριμμένη κουβερτούρα,σπασμένα μπισκότα και ζάχαρη άχνη
Η συνταγή με κάποιες δικές μου μικρές αλλαγές είναι του Στέλιου Παρλιάρου
Πηγή: http://www.glykes-alchimies.gr
Διαβάστε περισσοτερα

0 comments

Leave a Reply