Σπαγγέτι με γαρίδες και βασιλικό

Ζυμαρικα/Ρυζι, Συνταγες, Συνταγες με, Ψαρια και θαλασσινα

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 500γρ γαρίδες κατεψυγμένες
  • 1 κουτί ντοματοχυμό(400γρ)
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού ούζο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Βασιλικό
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:


  • Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα
  • Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το κρασί,την ντομάτα,το βασιλικό,την ζάχαρη αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10 λεπτά
  • Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού της συσκευασίας
  • Τα σουρώνουμε,τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά
  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Tip:Πριν σουρώσουμε τα μακαρόνια κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που τα βράσαμε και ρίχνουμε λίγο στην σάλτσα μας σε περίπτωση που είναι πολύ πηχτή
Διαβάστε περισσοτερα
Loading...

0 comments

  • Όταν αγοράζω γαρίδες που δεν είναι καθαρισμένες τις βράζω πρώτα σε αρκετό νερό το οποίο κρατάω και σουρώνω και το χρησιμοποιώ για να βράσω τα μακαρόνια.Η γεύση που παίρνουν τα μακαρόνια είναι απίστευτη.Μετά ξεφλούδισμα και το φτιάχνω με τον ίδιο τρόπο Ολγάκι!

  • Ειναι δυνατον να βραζουμε τις γαριδες για 10'? Θα γινουν πετρες

Leave a Reply