Σουηδικά κεφτεδάκια

Σουηδικά κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα

Κιμα, Μοσχαρι, Ξενη κουζινα, Χοιρινο

Σουηδικά κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα!

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια

250γρ κιμά μοασχαρίσιο

250γρ κιμά χοιρινό

1 κρεμμύδι τριμμένο

1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

3/4 φλ. τσαγιού γάλα

1 αυγό

1 κ.σ βούτυρο

Αλάτι-πιπέρι

Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

1 κ.σ βούτυρο

1 1/2 κ.σ αλεύρι

1 κύβο βοδινού

1 φλ. τσαγιού νερό

200ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,τη φρυγανιά,το αυγό,το γάλα,αλάτι και πιπέρι

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 1 κουταλιά βούτυρο και το ρίχνουμε στο μπολ με τον κιμά

Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά

Σκεπάζουμε με μεμβράνη  και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα

Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές

Σε μια κατσαρόλα(όχι μεγάλη) λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,το νερό,τον κύβο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει

Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια

Σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές

Καλή όρεξη!!!

Διαβάστε περισσοτερα

Leave a Reply