Σιροπιαστή σοκολατόπιτα

0
5284
Μια καταπληκτική συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη!Ίσως η πιο γευστική,η πιο ελαφριά,η πιο εύκολη σοκολατόπιτα που έχω φτιάξει ποτέ!Δεν μπορείς να μείνεις στο ένα κομμάτι!

Υλικά:

  • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ ζάχαρη
  • 120γρ γάλα
  • 6 αυγά χωρισμένα τα ασπράδια απο τους κρόκους
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • 1 1/2 κ.γ αλάτι
  • Λίγο κονιάκ ή ρούμι
  • 2 βανίλιες
  • 40γρ κακάο
Για το σιρόπι
  • 400γρ νερό
  • 400γρ ζάχαρη
  • 100γρ κουβερτούρα κομματιασμένη

Εκτέλεση:

    • Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα
    • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,το κακάο,την ζάχαρη και τις βανίλιες.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ ή το ρούμι
    • Ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα
    • Βουτυροκακαώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 28εκ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς και στον αέρα για 30 λεπτά
    • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά
    • Αποσύρουμε από την φωτιά,προσθέτουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει
    • Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι κουταλιά κουταλιά
    • Αφήνουμε την σοκολατόπιτα 1-2 να ρουφίξει καλά το σιρόπι και να κρυώσει πριν σερβίρουμε