Μια καταπληκτική συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη!Ίσως η πιο γευστική,η πιο ελαφριά,η πιο εύκολη σοκολατόπιτα που έχω φτιάξει ποτέ!Δεν μπορείς να μείνεις στο ένα κομμάτι!
Υλικά:
- 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250γρ ζάχαρη
- 120γρ γάλα
- 6 αυγά χωρισμένα τα ασπράδια απο τους κρόκους
- 2 κ.γ μπέικιν
- 1 1/2 κ.γ αλάτι
- Λίγο κονιάκ ή ρούμι
- 2 βανίλιες
- 40γρ κακάο
Για το σιρόπι
- 400γρ νερό
- 400γρ ζάχαρη
- 100γρ κουβερτούρα κομματιασμένη
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,το κακάο,την ζάχαρη και τις βανίλιες.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ ή το ρούμι
- Ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα
- Βουτυροκακαώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 28εκ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς και στον αέρα για 30 λεπτά
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά
- Αποσύρουμε από την φωτιά,προσθέτουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει
- Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι κουταλιά κουταλιά
- Αφήνουμε την σοκολατόπιτα 1-2 να ρουφίξει καλά το σιρόπι και να κρυώσει πριν σερβίρουμε