Πρασοτυρόπιτα

Πιτες/Πιτσες/Ταρτες, Συνταγες

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
  • 1 κιλό πράσα μόνο το άσπρο μέρος σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο+για το άλειμμα των φύλλων
  • 300γρ φέτα τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
  • Προσθέτουμε τον μαιντανό,τον άνηθο,την φέτα,φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα,ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να λιώσουμε την φέτα
  • Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα λαδώσουμε ένα ένα ξεχωριστά,απλώνουμε την γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα ένα ένα
  • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Διαβάστε περισσοτερα
Loading...

6 comments

  • Καλησπέρα!!!! Καλή μου Όλγα έφτιαξα το κέικ με πορτοκάλι και κατέπληξα τους πάντες όσους κέρασα!!!! Η οικογένεια επίσης ξετρελάθηκε!!! Θα επιχειρήσω να φτιάξω την πιτούλα, αλλά ποιο φύλλο αγοράζεις και φαίνεται τόσο ζηλευτή; Δώσε λεπτομέρειες για να ψωνίσω από βδομάδα… και θα έχεις νεότερα νέα. Σε φιλώ-Νικούλα

  • Καλημέρα!!!Χαίρομαι που σου άρεσε το κέικ!Λοιπόν για την πίτα πήρα φυλλο χωριάτικο κι χι και όντως είναι τέλειο!Φαίνεται σαν χειροποίητο.Δοκίμασε το

  • Θα σου πω κι εγω το ιδιο για το κεικ πορτοκαλι!!! ΑΠΙΘΑΝΟ!!! Για την γεμιση της πιτας δεν θελει γαλα;;

  • ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!Στο τελευταιο επανω φυλλο αλειφεις με κατι πριν ψησεις την πιττα??Ρωτω γιατι εμενα στις πιττες μου θρυματιζεται παντα το επανω φυλλο οταν παω να την κοψω!! Ευχαριστω πολυ!!

Leave a Reply