Μπουγάτσα

Μπουγάτσα πανεύκολη και πεντανόστιμη!

Γλυκά, Γλυκα διαφορα, Συνταγες

Μπουγάτσα πανεύκολη και πεντανόστιμη!

Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
1 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
3 – 4 κ.σ. μαργαρίνη σοφτ
1 βανίλια

Εκτέλεση:


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρέμα.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά,προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα μέτριο ταψί,τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας,απο πάνω ρίχνουμε την κρέμα και τέλος το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Χαράσουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Μόλις κρυώσει λίγο η μπουγάτσα πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

πηγη sintagespareas

Διαβάστε περισσοτερα
Loading...

Leave a Reply