Λαγός ή κουνέλι στιφάδο

Κυνηγι, Συνταγες, Συνταγες με
Για τους λάτρεις του κυνηγιου!

Υλικά:

  • 1 λαγό ή κουνέλι(1 1/2 κιλό περίπου)κομμένο σε μερίδες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Λίγους κόκους μπαχάρι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντοματοχυμό ή 3-4 φλ. τσαγιού φρέσκες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για την μαρινάδα
  • 2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 3 σκλίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Λίγους κόκους μπαχάρι
  • Λίγους κόκους μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε το κρέας.Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια,ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε λίγα λίγα μέχρι να μαραθούν και να χρυσίσουν
  • Με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά τα κομμάτια του κρέατος
  • Σουρώνουμε την μαρινάδα και ρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι,το σκόρδο,την δάφνη και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας περίπου 1 ώρα
  • Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα
Tip: Για να καθαριστούν εύκολα τα κρεμμύδια τα αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ζεστό νερό.Για να μην δακρύζουν τα μάτια μας τα καθαρίζουμε κάτω απο τρεχούμενο νερό
    Το στιφάδο εκτός κουνέλι και λαγό μπορούμε να το φτιάξουμε και με μοσχάρι
Διαβάστε περισσοτερα

Leave a Reply