Κουραμπιέδες

Γλυκά, Γλυκα διαφορα, Κουλουρακια/Μπισκοτα, Χριστουγεννιατικες συνταγες

Υλικά:

  • 1/2 κιλό βούτυρο αγελάδος
  • 300γρ αραβοσιτέλαιο
  • 4 βανίλιες
  • 1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2-2 κιλά μαλακό αλεύρι
Εκτέλεση:

  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να μαλακώσει
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες,την σόδα,το ούζο,την ζάχαρη και λίγο λίγο το αλέυρι(όσο πάρει) και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη
  • Τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνοντας ελαφρά τα ενσωματώνουμε στη ζύμη
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους σε ένα ταψί,αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
  • Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά
  • Τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
Πηγή συνταγής:  http://www.sintagespareas.gr
Διαβάστε περισσοτερα
Loading...

8 comments

Leave a Reply