Ινδοκάρυδα

Γλυκά, Γλυκα διαφορα, Συνταγες

Αγαπώ πολύ την καρύδα και ιδιαίτερα τα ινδοκάρυδα!Έψαξα αρκετά λοιπόν για να βρω μια συνταγή που το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο με τα αγοραστά.Και νομίζω τα κατάφερα!!

Υλικά:
για 10 καρύδες

  • 1 1/3 φλ. τσαγιού καρύδα τριμμένη
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • κερασακια
Εκτέλεση:


  • Σε ένα μπολ βάζουμε την καρύδα,την ζάχαρη,την βανίλια,το αλεύρι και το αλάτι
  • Χτυπάμε τα ασπράδια ελαφρά με το σύρμα,τα ρίχνουμε στο μπολ με την καρύδα και ανακατεύουμε καλά
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα.Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε απο ένα κερασάκι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στην δευτερη σχάρα,στους 180 βαθμούς,για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν λίγο
  • Αφήνουμε τις καρύδες να κρυώσουν και τις διατηρούμε εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες
Διαβάστε περισσοτερα
Loading...

Leave a Reply