Η βασιλόπιτα της Όλγας

0
105
Υλικά:
  • 400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 5 αυγά
  • 250γρ βούτυρο(εγώ χρησιμοποιώ lurpak )
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2κ.γ μαγειρική σόδα
  • 2 σφινάκια κονιάκ
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλο φιλέ για την διακόσμηση
  • Φλουρί


Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και την ρίχνουμε στο μείγμα
  • Προσθέτουμε το ξύσμα,την αμυγδαλόψιχα.τα καρύδια,το κονιάκ,το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
  • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 28 εκ περίπου,βάζουμε στον πάτο ένα κομμάτι λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
  • Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει και αν δεν έχουμε βάλει πριν το ψήσιμο αμύγδαλο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή χρονιά!!!!!
Διαβάστε περισσοτερα

Comments

comments

1 COMMENT

  1. Καλημέρα, τη ..λάτρεψα τη συνταγή σου γιατί μου αρέσουν τέτοιες βασιλόπιτες.Θα την κάνω αφού πάω σήμερα να αγοράσω αμύγδαλα ..καθαρισμένα γιατί..βαριέμαι να καθαρίσω τα άλλα.Χρόνια Πολλά γλυκιά μου με άπειρες συνταγές.

  2. ΟΛΓΑ ΜΟΥ υπεροχη φαινεται!!θα την δοκιμασω!!!!αν ριξω κ κομματια τριμμενη κουβερτουρα μεσα στο μειγμα (λιγακι απλα για την γευση) τι λες θα βγει καλή?

  3. Αγαπητη Ολγα καλη χρονια και χρονια πολλα!Η βασιλοπιτα σου ηταν τελεια!Την εκανα χθες και πραγματικα δεν εμεινε ψιχουλο.Το μονο λαθος που εκανα ηταν ότι την εβαλα σε μεγαλυτερο ταψι και δε μου φουσκωσε τοσο πολύ.Ευχαριστω για την συνταγή και παλι καλη χρονια!

LEAVE A REPLY