Ζουμερές νηστίσιμες καργιόκες

Ζουμερές νηστίσιμες καργιόκες

Guest συνταγες, Γλυκά, Γλυκα διαφορα, Νηστισιμες συνταγες

Ζουμερές νηστίσιμες καργιόκες όνειρο!!!
Συνταγή και φωτογραφία απο τη Σόφη Τσιώπου

ΥΛΙΚΑ για 25-30 κομματια

4 κούπες τριμμένο μπαγιάτικο σοκολατένιο κέικ
200 γρ.μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι
1 κ.σ μαργαρίνη
3 κ.σ γεμάτες βανίλια γλυκό (υποβρύχιο)
4-5 κ.σ σιρόπι σοκολάτας ή βύσσινο ή σιρόπι με ζάχαρη και νερό σε ίση ποσότητα
4 κ.σ λικέρ κανέλας(Τεντούρα) ή κονιάκ
1/2 κ.γ κανέλα σκόνη
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ

400-500 γρ.κουβερτούρα
2 κ.σ σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σ’ένα κατσαρόλι λιώνω τη σοκολάτα με πορτοκάλι,τη μαργαρίνη και το γλυκό βανίλια.Όταν λιώσουν,τα ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά μαζί,να γίνουν ένα μαλακό μείγμα.Δεν θα πλάθεται.Το βάζω όπως είναι με το μπολ στο ψυγείο καμιά ωρίτσα να σφίξει.Το τυλίγω σε σφιχτό ρολό μέσα σε μεμβράνη και από πάνω αλουμινόχαρτο στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα.Το βάζω κατάψυξη 3-4 ωρίτσες να παγώσει για να κόβεται σε φέτες.Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα και προσθέτω και το σπορέλαιο.Κόβω το ρολό σε φετούλες πάχους 1 εκ.και τις τυλίγω με τη βοήθεια 2 πηρουνιών μέσα στην κουβερτούρα.Τις βάζω σε λαδόκολλα και όταν στεγνώσει η σοκολάτα τις τυλίγω με αλουμινόχαρτο μία,μία και τις διατηρώ στο ψυγείο.Τον χειμώνα τις αφήνω εκτός ψυγείου.
Καλή επιτυχία άν τις φτιάξετε!!!

Διαβάστε περισσοτερα

Leave a Reply