Γρήγορο banoffee

0
4811

Αν δεν έχετε τον χρόνο ή την όρεξη να βράσετε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα εδώ σας δίνω μια πολύ ωραία εναλλακτική λύση για ένα νοστιμότατο και πολύ πολύ γρήγορο banoffee!

Υλικά:

  • 250γρ σοκολατένια μπισκότα
  • 100γρ βούτυρο λιωμένο
  • 3 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ κακάο
  • 1 φάκελο Garni
  • 200ml γάλα
Εκτέλεση:


  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι,τα ανακατεύουμε με το βούτυρο να γίνουν μια μάζα και τα στρώνουμε σε ένα μέτριο πυρεξάκι.Τοποθετούμε την βάση στο ψυγείο να παγώσει
  • Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας  με προσοχή για να μην κολλήσει μέχρι να σκουρύνει ελαφρά
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,το κακάο και ανακατεύουμε καλά.Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει
  • Στρώνουμε τις μπανάνες πάνω στην βάση και περιχύνουμε με την καραμέλα
  • Χτυπάμε με το μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου Garni με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί και την στρώνουμε προσεκτικά πάνω απο την καραμέλα
  • Τοποθετούμε το γλυκό για 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε
Πηγή συνταγής:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Διαβάστε περισσοτερα

Comments

comments

1 COMMENT

  1. Μ'αρέσει πολύ το banofee αλλά δεν έφτιαχνα γιατί θεωρούσα ότι θα θέλει πολύ ώρα για να γίνει η καραμέλα. Τώρα που μας έδωσες ευκολότερη μέθοδο θα το φτιάξω οπωσδήποτε! Έχω και γάλα ζαχαρούχο στο ντουλάπι 😉 Ευχαριστούμε! Φιλιά!

    foodaki.gr

  2. Λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι Banoffee αλλά η κακή απομίμηση της τεμπέλας!
    Τουλάχιστον ας αποφύγετε τo garni!

  3. Μάλλον εσείς ν' αποφύγετε την κακεντρέχειά σας. Δεν σ' αρέσει; προσπέρνα, μην το φτιάχνεις κι άσε τα πικρόχολα σχόλια στην άκρη. Ολγάκι καταπληκτικό. Σ' ευχαριστούμε.

  4. Και ποιος είπε ότι οι τεμπέλες δεν φτιάχνουν ωραία γλυκά και μάλιστα σε κακή απομίμηση και βγαίνουν καταπληκτικά; Η ονομασία σε πείραξε;; Νόστιμο, δροσερό, υπέροχο!!!

  5. Οταν λετε οτι βαζετε το ζαχαρουχο να βρασει για 3 ωρες εννοειτε με το κουτι? Δηλαδη βαζουμε το ζαχαρουχο χωρις να το ανοιξουμε κ το βραζουμε?

LEAVE A REPLY